23 Kasım 2015

Yalıtım için ne gerekli



Türkiye'de yeni binalarda ısı yalıtımı artık bir zorunluluk. Isı yalıtımı olmadan artık yeni bina yapılmasına izin verilmiyor. Bir evin tam anlamıyla yalıtımlı olması yazın soğuğun kışın da soğuğun etkisinden kurtulmak amacıyla yapılan işlemlerdir.

Standarda uygun olan yalıtımlı bir bina ısı yalıtımı uygulanan bir binada yüzde elli bir ısı yalıtımı yapılmaktadır. Yazın klima kullanmak ve kışın ısıtma masraflarını yalıtımlar ile düşürüyoruz. Enerji performans yönetimi bu bağlamda çok önemlidir. Evinizi ankara nakliyat Elifoğlu Nakliyat ile taşımak istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Avrupa'da artık altmış kilovat saat harcayan neredeyse kendi enerjisini kendi üreten evler yapılmaktadır. Enerji performans yönetmeliğinin uygulanması ile Türkiye'de enerji hareketliliğini başlatacaktır.

Türkiye'de evlerin yüzde sekseni yalıtımsızdır, bu binalar sebebiyle bir çok enerji savurganlığı yapıyoruz havaya uçuruyoruz diyebiliriz. Türkiye bu savurganlığını azaltmaya çalışıyor ama şu anlık Avrupa'nın daha gerisindeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder