23 Aralık 2015

Türkiye çalışmayı unuttu



Türkiye çalışmayı unutmuş bir ülke ve çalışır tarıma sahip çıkarsa  büyük başarılara sahip oluruz. Türkiye'nin 4 milyon ton portakal üretiyoruz ve en çok Rusya'ya satıyoruz ama şu an Rusya ile sıkıntı yaşıyoruz ve başka pazar arayışındayız. 



Kişi üniversiteyi de bitirse yine atadan kalan tarım işini geliştirmesi ve işi teknoloji ile birleştirerek yapması gereklidir. Genç nesil tarımı beğenmiyor. Adam yirmi sene okuyor ve ondan sonra iş bulamıyor ve ne yapacağını bilemiyor. İnsanlar işsiz ve sadece mandalina ile biz geçinemeyiz diyorlar.

Önemli olan bizim bir şeyler üretmemiz ve bunu pazara sunabilmemizdir. Hasatta sorun yok ama sorun insanlarda ve satacak yerlerimiz çok az. Suriye savaşta ve Rusya ile de sıkıntımız olduğu için satışlar sıkıntı çıkarmaktadır.

Türkiye tarımda kendine yetiyor mu? diye soruyoruz. Tarımın gelişmesi ve toprakların islah edilerek ve yine teknoloji de işin içerisinde sokularak bir şeyler yapılmalı ve bir şeylerin yapılması için eğitim olmalıdır. Aslında keşfedilen yerlere bereket geliyor ve fiyatlar da ona göre şekilleniyor.

Furkan Dede

http://mastrhay.blogspot.com/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder