2 Ocak 2016

Kira kontratı bitmeden evden çıkabilir mi?






Kira kontratı bitmeden evden çıkılmaz ancak ev sahibiniz ile anlaşma yapabilirseniz bu konudan da sonra evden çıkabilirsiniz. Ev sahibine haber vermeden evden çıkarsanız ev sahibi yoksun kaldığı kira paralarını mahkeme kararı ile sizden talep edebilir. 

Kira kontratı mutlaka yazılı olmalıdır ve hukuki manada bu lüzumludur. işin kanunu boyutuna bakıldığında kira sözleşmesinin geçerli olması için bu sözleşme vardır. Ama sözleşme kanunda şekil şartı yok ise sözleşme yazılı olmaya da bilir. Sözleşme yapmasanız bile kiracınız ile anlaşırsanız sıkıntı olmayacaktır. Ama hukukçular illa ki sözleşme yapmanızı isterler. Nakliyat ankara ile ev taşırsanız yüzde yirmi indirim uygulanmaktadır.

Özellikle konutlar ve iş yerleri bakımından bakıldığında burada belirlilk bir çok problemin önüne geçmektedir. Kiracının hangi yöntem ile ödeyeceğini bütün bu açılardan ayrıntılı açılardan sorunları düzenlemek çok önemlidir. Her ay ödeme öngörüldüğü zaman aynı hangi günü ödenmesi ayın birinci günü örneğin bütün bunlar açık açık kira sözleşmesine yazılmalıdır. Bunu yapmak sonradan bütün problemlerinin önüne geçmektedir.

Kaynak: Ankara nakliyat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder