31 Mart 2016

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?



İkinci bir araba alırken iki üç ustaya gösteriyoruz. Konut alırken de etrafımızdaki mühendislere sormak lazımdır. Kibrit kutusu gibi dikey çıkan evlere bakmamak lazım. Cepheler çok sarılmalı ve alacağınız ev yerin dibinde olmalı biraz. Biz merdivenlerine bodrumlarına bakalım alacağımız evin.
Ev eğer ucuza satılıyor ise bunu sorgulamak lazım, eğer ucuz ise mutlaka bir sıkıntısı vardır. Eğer paranız az ise ve ucuz ev arıyorsanız yapmayın. Çünkü ev alırken ucuz almak demek kişinin canına kastı demektir.
Eğer bir projede banka var ise orada banka garanti vermektedir ve zemin raporu gibi raporlar vardır o binanın. Ruhsatı olmayan binalardan uzak duralım ve sadece ev alırken paraya bakmamalıyız. Eğer ev alırken en ufak hata yaparsanız ve satıcı da art niyetli ise birikiminiz boşa gidebilir. Bankaya gittiğinizde ve projenin içerisinde banka var ise herkesin işi çok düzgün yürümektedir.
Yapılar artık çok düzen ve çok kaliteli olmaktadır ve devlet tarafından yani yapı denetim tarafından kontrol edilmektedir. Bugün artık tek yapmamız gereken evin resmi işlerini takip etmektir eğer biz bilmiyor ise inşaat işlerinden anlayan kişiler ile iletişime geçmeliyiz.
http://www.nakliyat-ankara.com/konut-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder