16 Mart 2016

Yazmak insana ne kazandırır



Yazı gelişen bir şey ve yazan insanlar sürekli geliştirir hem kendisine ve çevresine faydalı olur, çünkü yazmak için okumak gerekir. Yazmak bir tedavidir aslında. Herkes yazı yazmalı illa kitap çıkarmaya gerek yok insan deşarz olma noktasında yazı yazmalı ve sebat etmeli.

Bazen bunu ben mi yazdım diye düşenebilirsiniz, insan içinden geçeni yazarsa kendisini daha iyi anlamış olmalıdır. İnsanların duyguları aynıdır ve önemli olan duyguları anlatış şeklidir, duygular ortaktır. Dünyada evrenseldir, birbirimize hissettirdiklerimiz evrenseldir. 

Her duygu yazılmıştır ama ifade şekilleri yazardan yazara farklılık göstermektedir. Herkesin acısı kendisinedir, milyarlarca insan acıyı farklı algılar ve farklı ifade eder. Çok mutlu insan gördüğümüzde hayatında acı yok diyoruz, ama o insanın mutluluğu hayata bakış açısıdır. Bazen bir kişisel blog açarak insan orada harikalar yaratabilir. Bizim saatimiz vaktimiz sayılı neden iyilikler ile doldurmuyoruz ki? şikayet yerine farklı bir şey kazandırmalıyız hayata ve kendimize.

Öğrentiklerimiz bildiklerimizi açığa çıkarmaktır. Yeni dünya düzeni dedikleri de insanı sığ yapmak için uğraşırsa biz karamsar olmamalıdız.

Ankara nakliyat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder