2 Nisan 2016

Kaygının Önündeki Engel




Öğrenciler sınav kaygısı çekiyorlar ya başaramazsan diye düşünüyorlar ama erken düşünüyorlar onu sınavdan sonra düşünmelidir. Öğrenciler şu an ne yapabilirim diye düşünmeli. Sınav güzel bir şeydir çık ve maçını oyna, başarı olmazsa daha sonra konuşulması ve ona göre davranılmalıdır. 

Kimse kaybetmek için maça çıkmaz mutlak kazanmak gerekir diye düşünüyor. Başarılı olmak için illa ki başarısız olacağız ama biz olumluya odaklanmamız gerekmektedir.Başaramazsam demek yerine başaracağı diyerek zihnimizde bunu döndürmeliyiz.

Sınavda bunca zaman, aylarca çalışılıyor ama bir heyecan ile kişiler bu çalıştıklarını yok edecek duruma geçiyorlar. Sınavda zor da olur kolayda olur zor ve kolay her sektörde vardır, ankara nakliyat firmaların da ya da bir pidecide de zorluk vardır ve her zaman hayatın her yerindedir bizim buna alışık olmamız gerekmektedir. Sınavda bilinçaltı çok önemlidir. Tek gereken bilgileri sınavda aktive etmektir. Kaygı söz konusu olduğu zaman bilgi aktive olmuyor ve zihinsel düşünce ile nefes ile kişiler ve öğrenciler sınava bu şekilde hazırlanmalıdır. Ben kaygılıyım dediğiniz zaman zaten kaygılısınızdır. 

Kaynak: Nakliyat ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder