17 Nisan 2016

Radikal hareketlerin islamiyete verdiği zarar



Müslüman durup dururken eline silah alıp şiddete başvurması doğru değildir. İslam'da savaş esas değildir, savaş hukuku vardır ve belirli şartları vardır. Peygamber Efendimiz savaşa giderken köpeği rahatsız bile etmemiştir. Peygamberimizin en büyük özelliği zaten merhametli olmasıdır. Şimdiye gelindiğinde bu esaslar korunmuyorlar.

Terör ve şiddet kavramları sürekli yan yana getiriliyor ve hepsi İslamiyet'in adını kullanıyor. Mezhep çatışması yapıyorlar ve Allah'ın adını anarak katliam yapıyorlar. Haberlerde sürekli İslam ısrarla kötülemektedir. Siyasi çevrelerde, batılı siyasetçiler sürekli İslam'ın yanında terör kullanıyorlar. 

Buradaki sorun siyasi liderlerin bazen oylarını artırmak için İslam'ı kötülüyorlar ve bilerek İslam'ı karşıt bir görüş olarak sunuyorlar. Batılılar İslam dinini terör olarak biliyorlar. Bunar radikal örgütlerin yüzündendir. Eğitim çevrelerinde de araştırmadan iftira yapılmaktadır. Dini açıdan Hristiyan kiliselerinin başında da İslam karşıtlığı bulunmaktadır. İşin içerisinde mezhep ayrılıkları sokuluyor ve nefret körüklenmektedir.Etnik yapı, mezhep yapısı ve din birleştirilince ortaya kötü şeyler çıkmaktadır. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa

Kaynak: Nakliyat Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder