19 Nisan 2016

Tarım neden önemli?




Hollanda, İtalya, Almanya bunlar tarım ve hayvancılık ülkesi. Gençlerin bu ülkede para kazanması için tarıma el atması lazım. Toprağa inanmak ve bir şeyler yapmak gereklidir. Maliyet baskısı bir yana eğer seviyorsanız sınırlarını zorlayın.

Türkiye korkuların ülkesi ya başaramazsam diye düşünebilirsiniz. Hayatınızda bir dönüm noktası olsun ve tarıma dönün. 

Organik tarım yönetmeliğinde iyi bir tanım var gibi. Ancak buradaki tanım da organik tarımı açıklamıyor, organik tarım faaliyetlerini açıklıyor. Buna göre “organik tarım faaliyetleri: Toprak, su, bitki, hayvan ve doğal kaynaklar kullanılarak organik ürün veya girdi üretilmesi ya da yetiştirilmesi, doğal alan ve kaynaklardan ürün toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma, pazarlama, ithalat, ihracat ile ürün veya girdinin tüketiciye ulaşıncaya kadar olan diğer işlemlerini ifade eder.” denilmekte.  Biz kanser neden artıyor diyoruz bunun sebebi organik tarımdan uzaklaşmamız ve seralarda kışın beslenen yazlık yiyecekleri yememizdir. Biz köyü terk ettik her ne kadar Türkiye'de emlak sektörü ilerlese de bu bizim geleceğimiz değildir, bizim geleceğimiz toprağı işlemektir.

Bakanlığın desteklediği hibe destek programları var ve bütün bu hibeleri veren kaynakları takip etmeli ve bunları uygulayıcı olanlar ise gençlerdir. Her şeyi devletten beklemekteyiz bu doğru devlet destekliyor zaten. Avrupa'da da devlet desteği yoksa bir şeyler yapılmıyor bizim ülkemizde de artık devlet tarımı destekliyor yeter ki araştıralım ve isteyelim.

https://www.dehasuaritma.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder