1 Nisan 2016

Topluluk Önünde Konuşma Yapabilmek





Topluluk önünden heyecanlanıyoruz, bunun bir bilgisizlik boyutu olabilir kendini yetersiz hissediyorsa kişi heyecanlanabilir . bilgili olunca da kişi yine heyecanlanabilir.

Konuşan kişi etraftaki kişilere karşı kendisini aşağılık duygusu içerisinde ise o kişi heyecanlanır. Kendini karşı taraftan üstün gören kimse ben değerliyim benim hata yapmamam lazım diyebiliyor. Sosyal cesaret alıştırmaları ile selamlaşmak önemlidir, sokakta daha önce tanımadığınız kişilere selam verin bir hafta boyunca bunu uygulayın. Her gün tanımadığınız bir kişi ile iki üç dakika ile sohbet edin. Bir kaç dakika tanımadığınız kişi ile sohbet edin. Kişisel blog açarak yine duygu ve düşünceleri yazabilirsiniz.

Eğer biz normal yaşamda da tanımadıklarımız ile iletişime geçersek konuşma yapmadan öncesinde kendimizi rahatlatabiliriz. Bir de karşı tarafa sanki karşı tarafta biri varmış gibi boşluğa bağırın. Evet karşı tarafa biri varmış gibi bağırın nasıl olsa kimse bilmiyor. 

Bir kişi dükkana gidiyor o dükkanda ora bulunmayan bir şey istesin. Eczaneye gidip kandil simidi çıktı mı. Evet bilinçli bir şekilde hata yapın. Örneğin ankara nakliyat firmasını arayarak uzaya nakliyat yapıyor musunuz diye sorabilirsiniz. Ya da nakliyat ankara firmasını arayarak ben taşınmak istemiyorum teşekkürler deyip telefonu kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder