4 Mayıs 2016

Miraç kandilini nasıl anlamalıyız?




Miraçta peygamberimiz ön hazırlıktan ve  ön inşadan geçmiştir. Peygamberimiz zaten peygamberlik gelmeden de yüksek bir insandı. Miraçta yüksek hakikatlerin görülmesi peygamber efendimizin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir.

İnsan hem yukarı hem de aşağı gitmektedir. İnsan kendini bilirse miraca çıkmaktadır. İnsan hem dibe gidebilir, hem de yükseğe çıkmaktadır, insan her türlü tecrübeye ve nimete açıktır. 


Biraz sabırlı olmak iyidir, imtihandayız da vakti geldiği zaman mahçup olmamak için çabalamalıyız. Peygamber efendimizin göğsünün yarılması manevi bir ameliyattır. Hatta sahabeler izini gördüm diyende vardır. Dikiş gibi bir iz olarak söylenmektedir ashabı kiram bize bunu söylemektedir. 

Miraç yolculuğu ruh ve beden ile gerçekleştirilmiş bir hadisedir. Peygamber efendimiz bu hadiseyi anlattı ama inanmayanlar da çıktı. bir şey sordular, mescidi aksanın kapılarını ve pencerelerini sordular. Ama sonrasında da peygamberimiz bunları doğru olarak cevaplamıştır.

Peygamber efendimiz geldiği yerde kavimin içerisinde düştüğü uçurumu görüyordu hz peygamber onları öyle bir uçurumdan kurtardı ki; peygamberimiz sorunları biliyor ama çözümü bilmiyordu. Yaratanın adı ile oku kelimesi ile peygamberimiz çözümlere kavuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder