27 Mart 2016

İnsanlar neden inattır?



İnsan doğuştan inatçı değildir karalıdır. üç yaşından sonra kişi hırs ile öfke meydana gelir. İnsanlar inadından kendisine zarar veriyor. Ben böyleyim inadımdan vazgeçemiyorum, sanki inat çok güzel bir şey diye biliniyor.

İnatçılık yanında şiddeti de meydana getiriyor. İnat ardından asilik ve isyanı ortaya çıkartıyor. Bir şeye aşırı derecede itiraz etme isyanı meydana getirmektedir. Bireysellik olarak kişiler aşırıya kaçınca asi ve isyan ediyor. bir kişi asi ise okula aileye hatta kendisine göre isyan edebiliyor. İsyan ile ilgili bir sürü şarkı var. Doğrusu özgür olabilmektedir ama karşı tarafa zarar vermeden yapılmaktır. İsyan ile özgürlük arasındaki fark şudur isyan eden kişi mantıksız bir şekilde sırf itiraz etmek için itiraz eder. 


İnatçılık genelde ergenlik döneminde gözükmektedir. Yapılan bütün deneyler sonucunda ortaya çıkan şey aşırı ısrarcı ailelerin çocukları inat olmaktadır. Bazı aileler çocukların üzerlerine öyle gider ki çocukta ağlama nöbetleri başlar ve aileler bilmeden çocuğun üzerine gitmeden çocuğu asi yapar. Aileler çok inat olmamalı ve bir şey yaparken istişare yöntemini kullanmalıdırlar.Örneğin ev taşınacak ve bir ankara nakliyat firması bulunacak evin reisi ben biliyorum bir tane onu arayalım demek yerine eşine sormalı. Belki eşinin tanıdığı nakliyat ankara firması daha ucuz olabilir, işini iyi yapan bir nakliyat firması olabilir.

Çocuklar inatçı ve isyankar ise hiperaktivite olmayabilir. Doktoru gaza getirmek yerine olanı anlatmak sorunları daha iyi çözmenize yardımcı olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder