18 Temmuz 2018

Aldatan kişiyi affetmek doğru mu?


Aldatan kişiyi affettiğiniz zaman Karşı tarafa tekrar aldatma izni verirsiniz. Senin Affetseniz da affetmesiniz safra Karşı taraf ya da hiç kimse sizi yargılayamaz.



Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim'in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında



karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.


Fakat suçunu itiraf etmeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.



Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur.Geriye iki şey kalıyor. Biri kul hakkıdır. Varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir.



Bir kere aldattınız ama ikinci kere aldattığınız zaman bu işin dönüşü yoktur. Karşı taraf Sizin affetmenizi ettin ediyor. aldatmaların arkası kesilmiyorsa sıkıntı Büyüktür. Siz hata yapan Bir kişiyi affederseniz onun Aynı şeyi yapmasını güdü edersiniz.

https://www.nbilgi.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder