4 Şubat 2016

Türkiye'de tarım şirketleşti



Biz tarım ve hayvancılık ülkesi olarak yolumuza devam edeceğimize biraz tarımı şirketleştirdik bunun sakıncaları var ve toplumların daha demokratik düşünmesi için elindeki bütün gücü almaktadır ve zengin ile fakir arasındaki uçurum şirketler sayesinde açılıyor da açılıyor.

Tarımı şirketlerin yapıyor olması hatadır ve bu başka sorunlara yol açan önemli bir olgudur elbette ekonomi önemlidir ama hayvanlarını satıp kentlere göç eden kişi sayısı çoğaldı ise ve ortada büyük bir açık var ise bir yerlerde bir yanlış var demektir. 

Bir kıymanın kilosu yüz tl dayandı. Dar gelirli et yiyemiyor böyle bir şeyi kabul edebilir miyiz. Bu kadar iyi yetişmiş insan gücüne hakim olan toplumun dar gelirlisi et yiyemiyorsa biz toplumdan barıştan söz edebilir miyiz. 

Herkesin bir hikayesi olması lazım tutku ile bir şeye sarılması lazım. Ne olursa olsun ama yaşadığımız ülkenin çapını da bilmesi lazım. Benimde bir hikayem var furkan dede adresinden hikayemi yazıyorum. Her şeyi devletten beklemek ve her rahatı beklemekten beklemektense ben ne yapabilirim diye sorabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder