13 Nisan 2016

Kürk Mantolu Madonna



Kürk Mantolu Madonna  son beş yıldır zirvede ve herkes bu kitabı okuyor. Ne oldu da bir roman 2015'ten itibaren Türkiye'de çok satılan kitap oldu. İlk olarak 1940 yılında Hakikat gazetesinde 48 bölümde yayınlandı. 3 yıl sonra bir roman olarak kitapçılardaydı. Raif Efendi ve Maria Puder’in aslında yaşana ama bir türlü kavuşulamayan aşkını anlatıyordu. 

Sabahattin Ali attan düşüğü kolunu kırıyor ama bir yandan da kırık kolunu kaynar suyun içerisine sokup yazmaya devam ediyor. Sabahattin Ali'nin kırık kol ile yazdığı roman bir aşk hikayesi. Romanın kahramanı Raif efendinin aşkı.

Kitap üzerine pek çok araştırma yapıldı, tezler yazıldı. İngiliz yayıncılar kitabı modern klasikler arasına aldı. İlk basıldığı 1943 yılından bu yana 1 milyondan fazla sattı. Ama tüm bunlar Kürt Mantolu Madonna’nın sırrını çözemedi.Bu güne kadar bir sürü aşk romanı yazılmıştı peki Kürt Mantolu Madonna’nın farkı ne idi?
Kadınlar içerisinde Raif bir rol model onun aşkına sahip çıkma biçimi ve çok uzun yıllar boyunca bu aşk biçimi beklemek aramak ve bir günlük bırakmak insanları etkiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder