17 Mayıs 2016

Doğal güzelliklere sahip çıkalım




Doğal yerler bitki ve eko sistemi ile  doğa yapacağını yapmış biz onu yok ediyor, insanlar olarak biz hainlik yapıyoruz. Doğa harika ve doğa insanı sakinleştiriyor ve insanı insan yapıyor.

Doğayı korumalıyız ve dokuyu bozmadan insanları Türkiye'nin çeşitli yerlerine getirmeliyiz. İnsanlar doğallığı görmek için gelmeli. Doğallığı bozduktan sonra ne işe yarar ki? doğal güzellikleri rehber aracılığı ile gezmek gibisi yoktur. Türkiye'de bölgesel yiyecekleri insanlar ile paylaşmaktır turizmdir. 

Büyük tesisler açarsınız araplar gelir 10 TL'ye kızartma yerle ve giderler.  Turizm canlanırsa o para ülke içerisinde kalır ve simitçinin, ayakkabıcının, teknoloji işe uğraşanların, nakliyat ankara sektörü ile uğraşanların cebine para girer dolayısıyla ülkede ekonomi canlanır.

Eğer doğallığı bozmadan doğa severleri yaylara çıkarabilecek heyecanı yapabilirsek doğallıkların güzelliğini paylaşabiliriz. Elimizdeki büyük dozerler ile paramparça edip yıkarsak kaybederiz. Kaybetmemek için aklımızı kullanalım ve bazı siyasetçi rantlara karşı gelelim. Yecüc ve mecüc gelecek mi? diye araştırıyoruz hep gelecekte yaşıyoruz bizim üzerinde yaşadığımız ülkemizi iyileştirmek ve güzelleştirmekten başka şansımız yok, anı yaşamalıyız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder