12 Nisan 2016

Panik atak bozuklukları



Sinir sistemi bozulursa panik atak meydana gelir. Tehlikeli durumlarda sorun olursa panik atak meydana gelir ve sorun olmaya başlar. Panik atak olarak da bilinen panik bozukluk, son yıllarda oldukça yaygınlaşan hastalıklar arasında gelmekte. Beklenmedik bir yerde ansızın gelen yoğun kaygı ve panik nöbetleri panik atak olarak tanımlanmaktadır. 

Kalp çarpıntı yapar ve kişi ölüyorum ya da deliyorum diyerek kendine sahip olamaz. Vücuttan gelen uyaranlar yanlış algılanır ve abartılırsa ölüm korkusu meydana çıkar.

Yoğun kalp çarpıntısı, terleme, titreme, kendini kaybetme ile birlikte gelen ataklarda kişi ölüm korkusu yaşamakta ve genellikle delirdiğini düşünmektedir. Ani başlayan ataklar, 10 dakika içinde maksimum seviyeye çıkar. Genellikle 15-20 dakika süren atakların 1-2 dakika veya 1 saat sürdüğü de görülmektedir. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki intihar riski yüksek olanlar panik bozukluk içerisinde olanlardır. Çok ciddi bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir ve tedavi edilmesi için zaman geçmemesi gerekmektedir. Panik bozukluk kadınlarda biraz daha fazla.

Kaynak:

https://www.e-kutuphane.com.tr/panik-atak-nedir-nasil-olusur-tedavi-yollari-nedir/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder