7 Nisan 2019

Obezite nedir?

Vücut kitle endeksi kilo baz alınarak obezite cerrahisi oluyor. obezite nedir denildiğinde çok değişik faktörler var. Vücut kitle endeksi geçecek ve bir takım yandaş hastalıklar olursa obezite cerrahisi uygulanmaktadır. 


Boy ve kilo hesaplaması da burada çok önemlidir. Vücut kitle endeksi otuzu geçmelidir. Hasta obez olabilir fakat yandaş hastalık yok ise de ileri de farklı hastalıklar olmaması için obezite cerrahisi olabilmektedir. Tüp mide ve bypas cerrahisi de olabilmektedir. Günümüzde safra kesesi ameliyatı riski gibi düzeyde bir ameliyattır. Diyetissek, kardiyoloji gibi uzmanların hastayı gözden geçirmesi, psikolojik olarak gözden geçirilmesi gerekiyor. Çevre baskısı ile de ameliyattan vazgeçebiliyor, öldüren ameliyat olarak bilinmektedir, görünen olumlu vaka sayısı meydana çıkmadığı için insanlar obezite cerrahisini kötü olarak biliyorlar. Obezite cerrahisi artık çok kolay uygulanmaktadır.

Tüp mide ameliyatı olanların çoğunda başarı sağlanmıştır.  Eğer kişi obezite ameliyatı olmazsa o kişi ileri de daha kötü olacaktır ve obez olarak diğer organalarına da zarar olacaktır. Bu bakımdan bakıldığında obez ameliyatı olmak çok mantıklıdır. Mide bypass ameliyatı yarım saat sürmektedir ve ameliyat olduktan sonra iki geceden sora hastaneden çıkmaktadırlar ve bu hastalar kapalı ameliyat şeklinde ameliyat olmaktadır. 

https://www.sozsepetim.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder